Ensimmäinen kisapäivä takana ja pikakatsaus päivästä:

Aamulla matkasimme bussilla kilpailupaikalle ja kuten Antero oli luvannut, matkaan ei kauaa tuhrautunut! Onni on pätevä bussikuski ja ohi muiden maiden kävelevien joukkueiden Antero kuljetti meidät sujuvasti ihan B hallin ovelle saakka. Sisään päästiin ilman mitään jonotuksia tai papereiden tarkastuksia, rokotuksia tarkastellaan täällä vain pistokokeina. Leiri oli eiliseltä päivältä jo pystyssä, joten ei muuta kun odottelemaan kisojen alkua.

Avajaiset olivat tosi pienimuotoiset ja ohi alle vartissa. Eihän siinä suuren urheilujuhlan tuntua päässyt syntymään kun 4 joukkuetta marssi kehään peräkanaa (Suomi sopivasti keulilla) ja katsomossa hurrasi vain kourallinen yleisöä. Onneksi suomen turistit olivat sitäkin kovaäänisempiä!

Varsinaiset kilpailut starttasivat jopa hieman etuajassa. Paikallaolot olivat nopeasti ohi, tehtiinhän tänään vain pelkkä makuu. Suomalaisittain se sujui hyvin, pari kaksoiskäskyä, mutta ei muuta kummempaa. Vallitsevana trendinä ainakin näissä kisoissa näytti olevan pää maassa makuu, mutta ylväänä pää pystössä maanneet kilpasisaret ja -veljet eivät "litteimmille" kavereille pisteissä kyllä hävinneet.

Meg tarkkana paikallamakuussa, pisteitä täydet 10.

Pyöreitä nollia ei tänään ropissut aivan roppakaupalla, samoin kun varsinaisissa liikkeissä ei kympeilläkään juhlittu. Monen kompastuskiveksi näytti koituvan Z; useat koirat tekivät asentovirheitä ja varsinkin ensimmäinen istuminen meni monella koiralla seisomiseksi. Ruudussa muutamia valitettavia nollia ja tämä liike oli tänään epäonninen myös Kentsulle. Heidin onnistui korjaamaan Meten ruudun hienosti ohjaamalla ja tästä pisteiksi 8.

Parhaimmat suomalaispisteet tänään keräsivät Tarja ja Zici upealla ja ehjällä suorituksella. Terävällä asenteella kehässä porskuttanut Meg yllätti jopa ohjaajansa ja pitää hienosti kakkospaikkaa. Tosin mikseipä olisi sujunut kun Oilikin oli kehässä loistavalla asenteella ja kehui kuinka kivaa oli! Joukkueen juniori Mac on lauantain jäljiltä tiukasti kärjen tuntumassa (6.). Jessican viileitä kisahermoja ei voi kun ihailla; jäätävän rauhallinen ohjaaja ja voimakasta nuorta energiaa pursuava koira. Hieno pari!

7. sijalla, vain pisteen erolla Maciin ja Jessicaan, ovat Katja ja Zen. Hieno sarja yksilöliikkeissä, harmittava pieni pistemenetys paikallaoloissa. Mutta huomenna on vielä puolet liikkeistä jäljellä.

Teräsmummo Mette ja ohjaajansa Heidi pitävät hienosti 10. sijaa. Joukkueenjohtaja palaveriin mennessä muut maat keskustelivat maton liukkaudesta ja ihailivat kovasti, kuinka hienosti Mette liikkui matolla!

Sijalla 15. iskuasemissa Ässä ja Nina ja parempia tuulia huomiselle toivotaan myös Kenille ja Ansulle. Iltapäivällä tarkemmat tarkastelun jälkeen ainakin Kentsun tassunpohjat olivat ihan sileät. Seuraavalle keikalle lääkelaukkuun huippuhyvä tassurasva, onneksi Tarjalla oli pihkasalvaa mukana. Täytynee järjestää laajemmat testit, jotta löytäisimme parhaan mahdollisen palauttajan tassupohjille tuleville reissuille.

Kaikkien hienojen koiriemme ansiosta  joukkuekissassa Suomi pitää reilua johtoasemaa, toivotaan sen kestävän loppuun asti! Nyt joukkue syömään ja huomenna uusi ja tärkeä päivä!