Torstaina olivat vuorossa kisojen viralliset treenit ja tutustuminen kisapaikkaan. Aamulla starttasimme hotellilta klo 7 kieppeillä järjestäjän bussilla, joka oli vain hieman aikataulusta myöhässä. Aika hyvin täällä... ;) Hallilla ensimmäisenä oli ell tarkastus ja paljon puhuttu CSAU-testi, joka todellisuudessa olikin pelkkä mikrosirun tarkistus. Saamme kaiketi lisätä koirien titteliriveihin mystisen CSAU tittelin, ainakin siis joku titteli on jo tälle reissua kaikille hankittuna!

Kehät sijaitsevat samassa hallissa näyttelykehien kanssa, joskin kohtuullisen mukavasti omaan nurkkaukseensa rajattuna. Meteli päivällä on melkomoinen ja kuulutukset peittoavat kaiken muun alleen. Toivottavasti kuulutuksia ei sattuisi kovin pahoihin hetkiin huomenna varsinaisen kilpailun aikana, tosin järjestäjät lupasivat odottaa jos kuulutus alkaa liikkeiden välillä. Jokaiselle joukkueelle oli varattu mukavasti oma pöytä ja häkeille oli hyvin tilaa.

Näkymää kisapaikalta.

Treenit, ja huomenna myös kilpailu, käydään kahdessa vierekkäisessä kehässä. Ensimmäisessä kehässä seuruu, ohjattu, luoksetulo, ruutu ja 2. kehässä kaukot, tunnari, Z ja hyppy. Siirtymät liikkeiden aloituspaikkojen välillä olivat melko pitkiä ja päänvaivaa yleisesti näytti aiheuttavan ohjattu, jossa ruutu jäi merkillä olevan koiran oikealle puolelle. Treeneissä nähtii paljon koiria, jotka harhaantuivat ruutua kohden tai yrittivät noutaa keskimmäistä kapulaa. Epämääräinen tausta koppeineen ja valkoisine aitoineen katsomon edessä tuskin auttaa koiria hahmottamaan kapuloita. Alusta oli, kuten arvokisoihin kuuluu, todella liukas huopamatto. Onneksi kaikki luistelivat treenit ehjänä läpi, eikä loukkaantumisia tälle reissua muutenkaan ole siunaantunut.

Treeniaikaa jokaiselle koiralle oli varattu 6 minuuttia ja se tuntui vallan ruhtinaalliselta. Hyvällä suunnittelulla ja loistavalla avustuksella saimme kaikille suomalaisille mukavat treenit omassa rauhassa. Loppuun kerkesimme ottaa vielä pätkän paikallaoloja, oli kyllä hieno näky kun 10 suomalaiskoirakkoa marssi yhdessä rivissä siniselle matolle.

Treenien ja avajaisten välissä väliaikaohjelmana joukkueet kisailivat mm. metallikapulan tarkkuusheitosta vasemmalla kädellä. Espanjalaiset ja Portugalilaiset taisivat olla aika eteviä tässä lajissa.

Illan päätteeksi pidettii palaveri joukkueenjohtajille, joka oli hälinässä aika kaoottinen kokemus. Onneksi Jessica oli jeesaamassa. Ihmiset solkottivat saksaa, ranskaa ja englantia sikin sokin, mitään ei meinannut kuulla ja kaikki puhuivat ja kyselivät päällekkäin. Mitään mullistavia kisaohjeita emme saaneet; suomalaisethan osaavat jo kehua koiriaan korrektisti, olla asettelematta niitä suorituspaikoilla ja tietävät miten Z kävellään :) Nyt vielä gaalaillallinen ja sitte keräämään voimia huomiseen. Pitäkää peukkuja! Kuvia Facebookissa