Huh hellettä! Voinee todeta ainakin ihan niitä treenitunnelmia. Ei olla me Suomalaiset vielä ihan tähän lämpimään kesäilmaan totuttu, vaikka kuulemma lämmintä on ollut nyt jo siellä kotonakin. No mutta niihin päivän kuulumisiin:

Aamulla starttasimme kisapaikalle 7.30. Sopu sijaa antaa ja kulkemiset on sujuneet jouhevasti vuokra-autolla ja Timon ja Ninan kyyditseminä. Matka hotellilta Gödölöön näyttää nyt onneksi taittuvan n. 1/2 tunnissa ja ainakaan toistaiseksi ei olla kärsitty pahoista ruuhkista tai muistakaan ongelmista. Pieniä sakkolenkkejähän ei lasketa... Ainahan tietysti asiat voisivat olla paremmin ja majoitus kisapaikan vieressä ja ulkoilumaastot heti ovella: mutta tähän ei nyt enää pysty vaikuttamaan ja näillä korteilla mennään. Kisapaikan ympäristössä mukavaa puistoa ja lenkkipolkua onneksi riittää, lasinsiruja vain tuntuu olevan aika runsaasti jokapuolella ja paikallinen koirakulttuuri on aika "vapaata". Kilpailukenttänä toimiva jalkapallostadioni on oikein asiallinen ja nurmi hyvä, tilaa hulppeasti ja joukkueiden omat teltat mukavasti metsän reunassa ja varjossa suurimman osan päivää.

Suomi treenasi omalla vuorollaa aamupäiväivällä ja ennen varsinaiseen treenikehään menoa otimme sivummalla paikallaolojen jätöt. Kehätreeni tehtiin kahdessa kehässä samanaikaisesti koira kerrallaan, treeniaikaa saatiin näin jokaiselle 3min/kehä/koira. Hyvin olivat joukkuelaiset treeninsä suunnitelleet ja yllättävän paljon näyttää 3 minuutin aikana kerkeävän tehdä! Aamusta kehien välissä oleva aita oli päällystetty sponsorin banderolleilla, mutta tuuli teki tepposet ja aidat kaatuivat. Banderollit poistettiin ja nyt kehät jakaa Ramirentit kalteriaita ilman mitään näkösuojaa. Kehäpohjassa ruutu ja ohjattu osuvat aika rinnakkain (liikkeet tehdään siis toinen toisessa kehässä) ja alunperin tunnarinkin piti olla juuri 1. kehän tahtumia kohden. Nollakoiran jälkeen tuomarit päätyivät kuitenkin vaihtamaan tunnarin suoritus suunnan kakkoskehässä poispäin ykköskehän tapahtumista. Testasimme omalla vuorollamme myös järjestäjien varusteiden tasoa sillä seurauksella että ohajattu kapulalta "irtosi pää" kun Luu oli suorittamassa noutoa :D Jospa huomiset kapulat olisivat vahvempaa tekoa tai sitten ainakin Luu on jo treenannut kesken kaiken hajoavaa noutoesinettäkin :)

Iltapäivä vietettiin koiria ulkoiluttaen, lisää treenaten (kun kerrankin oli kisapaikalla siihen  runsaasti tilaa!) ja osa porukasta kävi hotellilla hengähtämässä muutaman tunnin. Klo 15 oli nollakoiran vuoro ja tällä kertaa työn hoitivat herttainen herrasmies rotweilerin kanssa ja varsin pätevästi suorittivatkin liikkeet.

 

Nollakoiran jälkeen palaveerasivat tuomarit ja sitten joukkueenjohtajilla oli oma "kyselytunti". Mitään suuria "ihmeellisyyksiä" ei tämän vuotisissa ohjeistuksissa ollut. Kovasti tuomarit vain muistuttivat että kehässä oleville koirille on annettava työrauha ja kohtuuttoman häiriön aiheuttavalle sivussatreenaaja voidaan pahimmassa tapauksessa diskata koko kilpailusta. Kehän reunalla naksuttelu on ehdottomasti kiellettyä, että se ei häiritsisi suoritusvuorossa olevaa koiraa. Z käskytyksessä liikkeenohjaaja käskyttää vain koiran takana tehtävän täyskäännöksen, muut käännökset on ohjaajan tehtävä itse. Huom Oili; olisitko osannut (allekirjoittanut ei..)?? :D

Illalla piipahdimme koko joukkueen voimin järjestäjän illallisella, varsin maukasta ruokaa ja sitten onkin hyvä käydä nukkumaan! Huomenna päivä uusi ja heti aamusta pääsemme jännäämään suomalaisten puolesta kun Katja ja Zen starttaavat numerolla 2...

IMG_0809-normal.jpg

Mister Finland