Huh-huh olipahan päivä!

Aamulla startattiin ensimmäisten reissulaisten kanssa kuudelta järjestäjän bussilla. Tai siis melkein kuudelta... Ruuhkat olivat MV näyttelyn vuoksi jonkinmoiset ja koska bussi oli alkujaan jo hetken myöhässä niin saavuimme hallille seitsemän aikaan. Ovella oli melkoinen härdelli, mutta onneksi pääsimme luikkimaan rokotusjonojen ohi. Seuraava bussi oli päässyt perille jouhevammin ja loput porukasti tuli sujuvasti shutlella.

Hallissa vallitsi koko päivän melkoinen hälinä ja humina. Olosuhteet eivät olleet aivan tasapuoliset, koska pahin kuulutussuma osui keskipäivälle ja jotkut koirat saivat kärsiä koko suorituksensa kovista kuulutuksista. Ne selkeästi häiritsivät ja aiheuttivat lisäkäskyjä, ohjaajillakin oli tekemistä keskittyä kuuntelemaan liikkurin käkytystä. Kisasuorituksista muodostui kilpailijoille muutoinkin melkoinen maratoni; kellotimme seuraamisen kestävän keskimäärin reilu 4min (ja sitä riitti!) ja pelkästään jo ensimmäisen kehän ka kesto oli 10min. Ohjaajat siirtyivät suoraa ensimmäisestä kehästä toiseen poistumatta kehäalueelta ja vaihto sujui jouhevasti, koska kakkoskehä pyöri huomattavasti nopeammin. Kehäalueesta kiitosta järjestäjille kuitenkin siitä, että lämmittelykehä sekä häkkialueet olivat väljiä ja alue oli eristetty kokonaan läpikululta ja sinne pääsivät vain tokoilijat.

Reissutuurin "ei nii mukavasta" puolesta huolehtivat Zen syömällä lelunsa ja Sina satutti tassunsa lenkillä ja sai paketin kinttuunsa. Uutteran suolansyöttämisen jälkeen Zen kuitenkin päätti luopua aarteestaan ja onneksi oksensi lelun pihalle. Jospa nyt selvittäisiin loppureissu ilman havereita... Illalla Una aloitti juoksunsa ja kisaa näinollen lauantaina viimeisenä.

Oltiin jo kyllä huomattu, ettei aikataulut täällä Ranskanmaalla ole ihan vahva laji, mutta mutta... On aikamoisen rankkaa kilpailijoille jännittää toisten suorituksia koko päivä ja odottaa omaa vuoroaan iltaan saakka. Päivän palkintojenjako piti alkaa klo 17, mutta kisaa käytiin vielä täyttä häkää klo 19 saakka. Päivä palkintokekkerit siirretiin seuraavalle päivälle ja aikataulua luvattiin kuroa huomenna. Kisa aloitetaan lauantaina klo 8 ja tauot ovat lyhyemmät, tavoitteena olisi että kilpailuosuus olisi tehty viiteen mennessä.

Suomalaisten suorituksissa nähtiin iloisia onnistumisia ja lajin herkkyyteen kuuluvia kompastuksia myös. Joukkueenjohtajana olen tosi ylpeä suomalaisten korrektita kehäkäytöksestä; koiria kiitettiin reilusti liikkeiden välillä, tekemisessä oli iloa ja riemua ja joukkuekavereita tsempattiin ja autettiin päivän mittaan sekä tuomarit käteltiin kohteliaasti suorituksen jälkeen. Joukkuelaisillamme on rautainen kisarutiini ja moni teki hienoja korjauksia yllättävissä tilanteissa.

Päivän suurin onnistuja olivat ehdottomasti Jessica ja Mac ja saimme tulosten varmistumistuttua juhlistaa päivän hopeasijaa! Varsinaiseen palkintojenjakoon pääsemme huomenna, jolloin jännitettävänä on 5 seuraavaa suomalaiskoirakkoa ja joukkuemestaruus. 20 parasta yksilöä jatkaa sunnuntain finaaliin, jossa kisa alkaa puhtaalta pöydältä. Joten ei kun peukut pystyyn!

Kuvia on lisäilty taas Facebookiin