Treenipäivä kunnialla ohi :) Olosuhteet ovat kovin "arvokisamaiset": haasteellinen valaistus, pirun liukas matto ja kaikenlaista taustahälyä. Tänään varsinkin oli kovin meluista kun hallissa rakennettiin standeja ja kehiä, huomenna onkin sitten näyttelyhälyä. Järjestäjät varoittivat myös 2x tunnissa pidettävistä 5 min kuulutuksista, ainakin testi oli sellainen, että ei kyllä mitään muuta kuulunutkaan :) Kehän reunamilta löytyy vaikka minkämoista rekvisiittaa; somistettu "kulta-hopea" tyylillä, koska samainen kehä toimii myös näyttelyn isona kehänä. Mutta suomalaiset vaan mennä porskutti, hyvinhän me tuollainen "pikkuhäiriö" klaarataan! Treenien jälkeen oli perusteellinen eläinlääkärintarkastus, eipä ole koskaan moista koettu. Ell käytti todella aikaa jokaisen koiran tutkimiseen; venytteli, käänteli, paineli, juoksutti, kuunteli ja tutki jopa tassunpohjat ja kynnet. Kaikki kisaan ilmoitetut koirat läpäisivät kuitenkin tarkastuksen. Rhon kohdalla eläinlääkärillä oli hyvin hämmästynyt ja huvittunut ilme "Tämäkö koira todella 10 vuotta??"

Kisan sujuvuuden takaamiseksi kehässä työskentelee kisan aikana kaksi liikkeenohjaajaa ja he vuorottelevat joka toisen liikkeen. Toinen liikkuri on siis odottamassa koirakkoa jo seuraavalla suorituspaikalla edellisen liikkeen loppuessa. Kaukoissa järjestäjillä oli käytössä pyöritettävä taulu, tietysti ruotsin väreissä. Joukkueille oli järjestetty varsin luksuksen oloiset oleskelupaikat pöytineen, lippuineen ja tarjoiluineen. Ryhmäliikkeet suoritetaan 5 koiran ryhmissä ja yksilöliikkeet yhtenä pötkönä, puolet lauantaina ja puolet sunnuntaina. Liikejärjestys: lauantaina paikalla istuminen, seuruu, luoksetulo, ruutu ja tunnari. Sunnuntaina: paikkamakuu, idari, ohjattu, hyppynouto ja kaukot. Kaukojen järjestys: istu-seiso-maahan-seiso-istu-maahan.

Avajaisseremonia pidettiin viihtyisässä aulassa ja paikalla oli jopa hieman yleisöä ja tarjolla "talvisia herkkuja". "lyhyestä virsi kaunis" ja tässä ei onneksi tuhraantunut koko iltaa vaan pääsimme ajoissa hotellille syömään ja valmistautumaan huomiseen päivään. Nyt vain unta kuuppaan ja huomenna tantereelle. Pitäkää peukkuja!

Päivän tunnelmia kuvien muodossa löytyy täältä