Varsinainen joukkuekoirakko:

Kati Mäntyniemi ja Tending White Wicca "Rho"

"Olen Kati Mäntyniemi, Oulusta Etelä-Suomeen kotiutunut immeinen. Rho edustaa joukkueen konkariosastoa, vaikka ötökkä itse taitaa olla onnellisen tietämätön ikääntymisestään. Alunperin Rhosta piti tulla agilitykoira, ja toki siinäkin lajissa pahaan loukkaantumiseen asti ihan tosissaan kilpailimme. Toko kuitenkin jotenkin kummasti on vienyt mennessään, eikä muille lajeille juuri ole aikaa enää riittänyt.

Jos kuvailisin Rhota yhdellä sanalla, olisi se ’rakas’. Koska kuitenkin useimmat elämänsä koiraa moiseksi sanoisivat, niin kerrottakoon, että Rho on myös erinomaisella työmoraalilla ja saalisvietillä varustettu vauhdikas ja oppivainen kaveri. Sen leikkisä olemus hassuine korvineen voi kuitenkin hämätä, Rho kun haluaa aina tehdä oikein, siinä se on vähän tosikko. Ohjaajanöyränä mutta muuten sopeutuvaisena otuksena Rhon kanssa on aina ollut helppo asua, matkustaa ja kisata missä tahansa.

On hienoa päästä jälleen kisaamaan sillä tasolla, millä on aina halunnutkin kilpailla. Paljon on vuosien varrelle mahtunut verta, hikeä ja kyyneleitä, jos myöskin niitä upeita, ikimuistoisia onnistumisen elämyksiä. Myönnän tuntevani pientä ylpeyttä koirasta, joka liki kymmenenvuotiaana säteilee koko olemuksellaan päästessään kisakehään. Sitä silmien loistetta katsellessa ei voi kuin uskoa, että itseni lailla tuo nelijalkainen saa melkoiset fiilikset siitä tilanteesta. Viime kuukaudet onkin keskitytty siihen, että niin koira kuin ohjaaja olisimme juhannuksena siinä kunnossa, että me kumpikin voisimme tehdä parhaamme ja nauttia siitä ”meidän hetkestä”.  Kerran vielä :-)"

-Kati-