Tänään vietettiin virallista treenipäivää ja jokainen pääsi ottamaan tuntumaan kisahalliin ja -mattoon. Joukkueen aamu aloitettiin reippaasti runsaalla aamiaisella hotellilla, jonka jälkeen koiralliset lenkkeilivät kisapaikalle ja "roudarit" ajoivat tavarat kahdella autolla hallille. Viralliset avajaiset alkoivat 9.45, jonka jälkeen päivä jatkui harjoituksilla. Kaikille maille oli laskettu treeniaikaa 6min/ koira. E-halli on pyhitetty kokonaan Tokolle ja se vaikuttikin varsinaiselta "lintukodolta" edellisvuosiin verraten. Hälinää ja ylimääräistä häiriötö tuntuu olevan vähemmän, vaikka varmaankin varsinaisia katsojia kertyykin enemmän kisapäivinä kuin tänään. Matto tuntui petollisen liukkaalta, mutta hienosti suomalaiskoirat tuntuivat siinä liikkuvan. Muutenkin koko joukkueemme sai aikaiseksi onnistuneet ja iloiset treenit, hyvillä mielin jäämme odottamaan kisapäiviä.

Päivän päätteeksi näimme nollakoiran (hassun hauska kultainen) suorituksen ja osallistuin Christan kanssa joukkueenjohtajien palaveriin. Siellä muistutettiin, että käskyt eivät saa sisältää vartaloapuja, ohjaajan on käveltävä luonnollisesti käsiään liikuttaen ja ohjaaja ei saa missään vaiheessa liikettä pitää käsiään selän takana. Mutta nämähän me Suomalaiset jo osataan :) Kaukojen järjestys on nollakoirasta poiketen seiso-istu-seiso-maahan-istu-seiso. Kaukoissa täällä on muuten käytössä hauska valotaulu, jossa syttyvä punainen valo osoittaa käskyn ajoituksen/ asennon. Aika mielenkiintoinen kapistus :) Ohjatun merkki oli aluksi hassu valkoinen pahvimerkki, mutta Norjalaisten ja Ruotsalaisten "painostuksesta" se vaihdettiin palaverissa tutunpaan punaiseen merkkiin. Hypyssä ei myöskään ollut sivujohteita, mutta ne luvattiin hankkia huomiseksi. Ohjatussa käytössä on sorvatut puukapulat. Kilpailu käydään kahdessa kehässä;1 kehää arvostelevat Karl Weber ja Palle Bergsø, 2 kehää Uwe Wehner ja Ralf Björklund. Muutaman poisjäännin vuoksi huomenna kisaavat nro 2-49 ja lauantaina 50-94. Juoksunartut 28 ja 95 kisaavat lauantaipäivän viimeisenä. Paikallaanolot tehdään 6 koirakon ryhmissä, paitsi pe viimeinen ja la 3 viimeistä ryhmää ovat 5 koirakon ryhmiä. Mette ja Heidi aloittavat kisansa huomenna 2. po ryhmässä, Sirke ja Tuuri starttaavat 3. ryhmässä, Nina ja Ässä 4. ja Katja ja Zen 5. ryhmässä. Yksilöliikkeet alkavat n. 8.50 paikallista aikaa.

Illalla koko joukkue osallistui vielä viralliseen illalliseen hotellilla ja muutama taisi vielä kipittää kaupungille tsekkaamaan Tanska-Japani jalkapallopelin tunnelmia. Lisää kuvia päivästä löydät täältä Kuvat Maarit Karhu ja Satu Taskinen. 


Joukkue avajaisissa

Treenien suunnittelua.

Kisahalli, jossa kenttä on jaettu pöydillä kahdeksi kehäksi.

Illan päätteeksi "Nippon-fanit" Tanska-Japani jalkapallopelin tunnelmissa :)